top of page

Fabiaan Van Severen            

SOLD

 

 

 

Fabiaan Van Severen
Fold & Profile

Belgium design

1996

This "Fold & Profile" square table was designed by Fabiaan Van Severen in 1996 and is formed from one plate stainless steel.

Acquired from the first owners.

Top condition.

Fabricated in his own atelier.

No longer in production.

 

1m06 X 1m06 X H 72 cm

"Fold & Profile" tafel ontworpen door Fabiaan Van Severen in 1996 is gevormd uit één plaat roestvrij staal.

Aangekocht via de eerste eigenaars. Zeldzame tafel.

Gemaakt in eigen beheer, niet meer in productie.

Zeer goede staat.

In de jaren tachtig werkte Maarten Van Severen geregeld samen met zijn broer Fabiaan Van Severen, uiteindelijk volgen beiden hun eigen weg. Zoals zijn broer is hij gedreven door het maken, de directe worsteling met het materiaal bij het ontstaansproces van een meubel. Door deze directheid kan Fabiaan afstand nemen van de modische, erg trendy stormvloed van de actuele designscene. Bij hem geen zoektocht naar gadgets, naar vluchtige vondsten die opvallen en die vervolgens vlug vervelen. Hij neemt de tijd om iets consistents op de markt te brengen en kiest niet voor een overvloed aan ontwerpen.

Lit. Vlaanderen. Jaargang 50

(2001) – [tijdschrift] Vlaanderen

Did you know?

Fabiaan Van Severen was born in 1957 in Belgium. He's father, Dan Van Severen was a famous abstract artist and his brother was also a well known international designer.

The trained painter is today active as a designer, and designs furniture, bags and interiors. One of his highly regarded interior design projects is Fort Napoleon in the Belgian coastal resort Ostende, which has been converted into a museum. Van Severen's works have already been awarded the Henri van de Velde Prize and the East Flanders Design Award.

bottom of page